Zo maak jij je tuin helemaal klaar voor de zomer

We zitten inmiddels al een tijdje in de zomer. Helaas gedraagt het weer zich er nog niet echt naar. We hebben al wel een paar mooie zomerse dagen gehad maar nog niet veel. Het is natuurlijk te hopen dat dit nog veel meer wordt en dat we er lekker van kunnen genieten. Voor al deze opkomende mooie zomer dagen is het natuurlijk wel ban belang dat jou tuin er klaar voor is. Voor een gezellige BBQ met vrienden of een speelmiddag met de kinderen. Het gebeurd allemaal in de tuin!

Het gazon

Het is natuurlijk belangrijk dat de basis van je tuin klaar is voor de zomer. Misschien heb je al een mooie verzorgde tuin, dan is het met een paar kleine aanpassingen opgelost. Als je nou een beetje een verwaarloosde tuin hebt dan zijn er wel een paar stappen die je kunt maken. Wanneer je gras hebt in je tuin is het verstandig om hier toch even goed naar te gaan kijken. De kans is groot dat het gazon er wel eens groener en levendiger uit heeft gezien dan nu. Begin ten eerste eens met het maaien van het gras zodat het er weer net zo fris uitziet als jouw haren na een knipbeurt. De ideale hoogte van het gras voor de zomer is 3,5 tot 4,5 centimeter.
In deze tijd van het jaar (juni/juli) is het dé periode om het gras bij te zaaien. Je bent dus nog op tijd! Koop wat zaadjes en vul die kale plekken op. Binnen no time zal er al gras gaan groeien.

De tuin opknappen

Als je gras er weer helemaal tip top uit ziet zijn je tegels aan de beurt. Het kan best zijn dat er door de winter wat groene aanslag op de tegels zit. Dit ziet er natuurlijk niet heel fris uit. Dit kan je gemakkelijk weg krijgen met een hoge druk spuit en wat tegelreiniger. Dan is het tijd voor het onkruid. Onkruid groeit het hardst in de zomer dus waarschijnlijk ben je het ergste al voor. Als dit ook allemaal is verwijderd zien de tegels er alweer een stuk mooier uit.

De aankleding van de tuin

Als je een tuin hebt met overkappingen hebt dan kan je daar ’s zomers de eettafel zetten. Maak het wat leuker met verschillende lampjes en kussentjes en zo kan je ook ’s avonds ook daar gezellig zitten. Zet in de tuin wat leuke fleurige bloemetjes, dit geeft ook een leuke zomerse uitstraling. Zo is je tuin helemaal klaar voor een gezellige BBQ op een mooie zomerse avond.

Geef een reactie