Houten zwaard: op naar het festival!

houten zwaard

Ik kom zeer regelmatig op Fantasy festivals. Dat zijn van die festivals waar je veel elfen, krijgsheren, ridders en andere vreemde figuren tegenkomt. Een paar keer per jaar kunnen de bezoekers daar een rol aannemen en zich in de meest opvallende en prachtige kleding steken. Voor velen is het al genoeg om terug te gaan in de tijd van de lange, overdadige jurken en de opvallende pakken. Anderen gaan geschminkt als een alter ego door de dag. Het is geweldig om te zien en mensen beleven er veel plezier aan. Natuurlijk horen bij deze outfits ook de nodige attributen zoals bijvoorbeeld een houten zwaard. Mijn partner ging als strijdlustige koning en hij wilde dus een wapen mee hebben. Maar gezien de tijdsomstandigheden moest het er allemaal niet al te dreigend uitzien dus we gingen opzoek naar een houten zwaard.

Houten zwaard: een groot aanbod

Voor een wapen wat toch behoorlijk uit de tijd is, blijkt er nog een heel groot aanbod te zijn. Blijkbaar zijn wij niet de enigen die het heerlijk vinden af en toe terug te gaan naar het verleden. En het leuke is, zo’n houten zwaard ziet er echt geweldig uit. Het past helemaal bij de sfeer van het festival. Dus mijn partner had zijn hele outfit al snel compleet. En ook een houten zwaard kun je makkelijk online kopen dus nadat de keuze was gemaakt, was het zwaard ook snel in huis. Het was erg leuk om alles compleet te zien en we wisten gewoon zeker dat we de show zouden stelen op het festival. En dat bleek ook echt zo te zijn!

Mag ik je foto?

Als je op een Fantasy festival in een opvallende en geslaagde outfit komt dan merk je dat meteen. Andere bezoekers willen dan dolgraag een foto van je nemen of met jou een selfie maken. Ik kan je vertellen dat wij heel vaak werden aangehouden voor foto’s en selfies. Ik voelde me echt een beetje een bekende Nederlander! Onze outfits waren dus echt helemaal geslaagd en dat kwam zeker ook door de mooie accessoires waaronder het houten zwaard van mijn partner. Een ;paar keer per jaar nemen we even de rol van iemand anders aan en dan willen we echt stralen. Het leven op zo’n festival is kleurrijk en daar genieten we beiden van. Al met al was het weer een geslaagd weekend. En dat houten zwaard bewaren we voor volgend jaar!

Geef een reactie