Heb je al eens van een Ziegler tapijt gehoord?

Iedereen heeft inmiddels wel eens van een Kelim of rozenkelim genhoord. Dat zijn die schitterende, handgeknoopte tapijten uit Moldavië en bepaalde delen van Turkije. Deze kleden zijn vaak al heel oud en worden, na opgeknapt en schoongemaakt te zijn, online of in een winkel verkocht. Deze kleden kunnen flinke afmetingen hebben en zo, ook dankzij de prachtige kleuren, je hele kamer opfleuren. Maar er zijn ook Ziegler tapijten beschikbaar. Een Ziegler tapijt is ook een schitterende kleed, maar deze worden vooral gemaakt in Afganistan. De gebroeders Ziegler zijn de grondlegger van het Ziegler tapijt. Zo konden veel meer mensen, in de Victoriaanse tijd, de beschikking hebben over een schitterend kleed op de grond. En werd er meer variatie in gebracht doordat de kleurstelling van een Ziegler tapijt toch heel anders is dan het, tot dan toe, vooral bekende Oosterse tapijt.

Een Ziegler tapijt gaat jarenlang mee

Sterker nog, een Ziegler tapijt kan meegaan van de ene generatie op de volgende. En dat maakt een Ziegler tapijt ook direct zo bijzonder. Want geen twee generaties hebben dezelfde meubelstijl of dezelfde smaak qua inrichting. Een Ziegler tapijt is zo mooi dat het verschillende generaties bindt. En daar hoef je echt niet die donker eiken kast van je oma voor in de kamer te zetten. Een Ziegler tapijt is ook uitermate geschikt voor een modern interieur.

Hoe kom je aan zo'n mooi tapijt?

Niet iedereen heeft al schitterende tapijten in de familie. Het wordt dan tijd om zelf een traditie te starten. HIervoor kun je op twee manieren te werk gaan.

1) je gaat naar de site en gaat er eens even goed voor zitten om alle online aanwezige tapijten te bekijken. Is er een tapijt bij dat precies past bij jouw interieur? Dan bestel je dat tapijt direct. Je hebt het dan, over het algemeen, al de volgende dag in huis.

2) je gaat eens lekker snuffelen in de showroom. Maar schrik niet: in de showroom zijn meer dan 1.000 tapijten te vinden en dat kan het kiezen soms nog moeilijker maken. Heb je een tapijt gevonden in de showroom? Dan kun je dat direct meenemen.

Een fijn tapijt geeft meer sfeer in huis

De trend is natuurlijk om strakke vloeren te (laten) leggen met gladde materialen als PVC, laminaat of hout. Maar het gevolg kan zijn dat je dan een beetje sfeer mist in huis. Door een mooi tapijt aan te schaffen en mooi neer te leggen, heb je direct meer sfeer in je woning!

Geef een antwoord