Wat te doen als je letselschade oploopt?

Iedereen kan met een beetje pech letselschade oplopen. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan een aanrijding of een ongeluk bij het sporten. Afhankelijk van de pijn die je hebt kan er ook letselschade komen kijken bij een ongeluk. Als dit gebeurt is het belangrijk dat je juist handelt voordat je zelf voor alle kosten gaat opdraaien.

 

Het zien van een huisarts

Bij een kettingbotsing of een aanrijding die niet door jou is veroorzaakt is het altijd belangrijk om zo snel mogelijk een huisarts te bezoeken. De huisarts kan je eventueel door versturen naar het ziekenhuis en zo de schade die je hebt opgelopen zo veel mogelijk beperken. Verder kan een huisarts ook een medisch dossier opbouwen om de schade die je hebt opgelopen vast te stellen. Het is belangrijk dit te laten doen door een medisch professioneel iemand om later aan de tegenpartij te kunnen bewijzen wat voor klachten je hebt opgelopen bij het ongeval. 

 

Verzamel zoveel mogelijk gegevens en informatie

Bij het ongeval is de kans groot dat er naast de mensen die deelnamen aan het ongeval ook een aantal andere mensen aanwezig waren op de plek waar het heeft plaatsgevonden. Het is belangrijk dat je gegevens verzameld van eventuele getuigen. Ook is het belangrijk om de mensen die deel hebben genomen in het ongeval te kunnen benaderen naar het ongeluk. Tegenpartijen willen soms nog wel toegeven dat het ongeluk de schuld van hen is, maar meestal is dit niet het geval. Om de letselschade te laten vergoeden is het noodzakelijk dat er iemand aansprakelijk kan worden gesteld, hiervoor kun je bijvoorbeeld een letselschade advocaat alkmaar inhuren. Er zijn door heel het land experts op het gebied van letselschade en je hoeft het dan ook niet allemaal zelf proberen op te lossen.

 

Kosten van de letselschade

Om het schadebedrag te kunnen claimen is het belangrijk dat je goed weet wat voor letselschade je hebt opgelopen. Je zult wel moeten bewijzen dat je de kosten die je hebt gemaakt ook daadwerkelijk kunt aantonen. Hier zijn een aantal kosten die je zult hebben gemaakt waar je vaak veel geld aan kunt uitgeven. Je kunt zo onder andere de kosten van doktersrekeningen en vervangend vervoer terug vragen. Ook kun je dingen zoals hulp bij het huishouden en het uitlaten van je hond terugvragen. 

 

Zelfs zul je ook het afzeggen van een vakantie of een bespreking die je hebt misgelopen terugvorderen als de letselschade niet jouw schuld is. Afhankelijk van de duur dat je niet kunt werken is het ook belangrijk dat je de misgelopen inkomsten meeneemt in overweging. Je mag hier zowel inkomsten uit loondienst als zwartwerk meerekenen. De kosten die bij letselschade komen kijken zijn vaak erg hoog en het is belangrijk om een goede advocaat in te huren.

Geef een antwoord