Wanneer stoppen met roken niet lukt

Nog steeds veel rokers

Alhoewel de regels rondom roken elk jaar strenger worden, de accijnzen hoger en de anti-rook campagnes steeds sterker zijn er nog steeds een groot aantal jongeren elk jaar die beginnen met roken. Als de gewoonte eenmaal is begonnen vinden heel veel mensen het ontzettend moeilijk om er weer mee te stoppen. Daarom blijven veel mensen gewoon doorgaan met roken. Toch moet er een optie zijn om de schadelijke gevolgen van roken te verminderen. In dit artikel bespreken we een van die mogelijkheden. Namelijk het aanschaffen van een vaporizer.

Een vaporizer is een manier waarop wiet of tabak gerookt kan worden zonder dat deze verbrand wordt. Het verbranden van wiet of tabak wat in normale sigaretten gebeurd is namelijk zeer schadelijk voor de longen. Een vaporizer verbrand niet maar verdampt. Dit komt omdat de temperatuur waarbij de wiet of tabak verdampt wordt veel hoger ligt dan wanneer deze verbrand wordt. Het verdampen gebeurt bij een temperatuur tussen de 180 en 220 graden Celsius.

Gezond alternatief

Zoals je je misschien nog kunt herinneren tijdens de scheikunde lessen op de middelbare school is er zoiets als een rood/gele vlam en een blauwe of zelfs doorzichtige vlam. Bij een blauwe vlam wordt de stof op een veel hogere temperatuur verbrand dan bij een gele/rode vlam. En bij het verbranden of in dit geval verdampen op een hogere temperatuur komen er minder schadelijke stoffen vrij.

Een vaporizer is natuurlijk duurder dan een sigaretten maar dit is het zeker waard. Het helpt namelijk gigantisch bij het gezond houden van je longen. Als je niet wilt of niet kunt stoppen met roken is het daarom het beste om over te stappen op vaporizen. Toen bekend werd door verschillende onderzoeken dat vapen veel gezonder is dan roken steeg de populariteit aanzienlijk. Omdat bij het vaporizen een dikkere en wittere rook vrijkomt waren er ook al snel een subcultuur van vaping liefhebbers ontstond.

Het bleek namelijk dat het mogelijk was om ontzettend veel trucs te doen met vapen en uiteindelijk ontstonden er zelfs wedstrijden. Natuurlijk is het absoluut niet noodzakelijk om dit allemaal te leren als je wilt overgaan op vapen. Mocht je voor het eerst zoeken naar een alternatief voor roken dan zijn er een aantal merken die over het algemeen de beste kwaliteit leveren. Zo is er Arizer, Storz & Bickel en Pax labs. Er is ook een verschil tussen desktop vaporizers en handheld vaporizers waar je je dieper in kunt gaan verdiepen.

Geef een reactie