Verhuizen naar Amsterdam

Stel je bent student, jong gezin, of succesvol ondernemer en je staat op het punt om te verhuizen naar Amsterdam. Dit is natuurlijk een ontzettend fijn vooruitzicht, wonen in een prachtige stad als Amsterdam, maar het verhuizen gaat net wat lastiger dan in de minder bewoonde steden en dorpen. Daarom gaan we je in dit blog een aantal tips geven om jouw verhuizing naar Amsterdam zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Inschrijven

In verschillende gemeentes gelden verschillende regels, zo ook in Amsterdam. Hier betaal je weer andere belastingtarieven en heb je wellicht een parkeervergunning nodig als je de auto voor de deur wil zetten. Hiervoor is het nodig om je in te schrijven in de Gemeente Amsterdam. De periode waarin je dit kan doen is vier weken voor de verhuizing en vijf dagen na de verhuizing. Dit kan gemakkelijk online door in te loggen met je DigiD. Vergeet de adreswijziging ook niet door te voeren bij andere zaken zoals abonnementen, de bank, waternet, etc.

Zorg

Waarschijnlijk sta je momenteel ingeschreven bij een tandarts en huisarts in je oude buurt. Voor je eigen geruststelling is het aan te raden direct een nieuwe te regelen. Online kan je op basis van reviews een nieuwe tandarts en huisarts kiezen. Vervolgens vraag je aan de oude partijen om de gegevens door te sturen naar de nieuwe. Zo weten de artsen exact wat het medische verleden is en kunnen ze betere zorg leveren.

Fysiek werk

Buiten een boel geregel komt er natuurlijk een moment waarop de spullen van het ene huis naar het nieuwe huis moeten. Voor een stad als Amsterdam is het aan te raden om hiervoor een professioneel bedrijf in te schakelen. Zij weten precies waar ze wel en niet langs kunnen komen, welke auto ze moeten gebruiken en hoeveel personeel ze hiervoor nodig denken te hebben. Met een verhuisbedrijf Amsterdam ben je ook nog eens verzekerd tegen schade van de spullen. Al zijn deze erkende verhuizers natuurlijk ontzettend voorzichtig! Het inschakelen van een professioneel bedrijf scheelt je een boel fysiek werk en een boel stress. Ook scheelt het als je het niet voor elkaar krijgt voldoende vrienden en familie bij elkaar te sprokkelen om jou een eindje op weg te helpen.

Amsterdam is een prachtige stad waarin het een eer is om te mogen vertoeven in jouw nieuwe woning. Maak kennis met de rijke historie en de vele culturen die Amsterdam te bieden heeft. Op naar een voorspoedige toekomst!

 

Geef een antwoord