Wat denk jij van de Vereniging van Eigenaren?

VvE Beheer Amsterdam

Er zijn genoeg aspecten van het dagelijkse leven waar we niet echt over nadenken. Dat is ergens eigenlijk best gek, maar er is wel een logische verklaring voor. Wanneer we ons leventje leiden, dan maken we veel beslissingen onbewust. We denken er niet over na en doen het gewoon. Dat is toch vreemd? Zeker wanneer je beseft dat maar liefst 95% van onze dagelijkse beslissingen door ons onbewuste wordt genomen. Dat betekent dus dat we enkel 5% van dingen die we doen, bewust doen. Daarom vraag ik de aandacht voor de meest willekeurige onderwerpen. Vandaag daag ik je uit om vrijuit te denken over de Vereniging van Eigenaren.

Hoe is de huidige situatie?

Vaak zijn we geneigd dingen voor lief aan te nemen. We denken er niet over na en veranderen niets aan de situatie. Dat geldt bijvoorbeeld ook vaak voor de Vereniging van Eigenaren (VvE). Wanneer je een appartement koopt en er is een VvE, dan doe je daar waarschijnlijk niets mee. Je sluit je aan en bent aanwezig tijdens de vergaderingen. Heb je eigenlijk wel eens kritisch naar de VvE gekeken? Hoe is de huidige situatie? Kan het misschien beter geregeld worden? Sta open en denk er eens vrijuit overna!

Mijn VvE Beheer Amsterdam

Zelf woon ik in Amsterdam – en dat vind ik heerlijk! Ik heb door de jaren heen op diverse plekken gewoond en de kans is groot dat ik nog wel een keertje verhuis. Van nature houd ik ervan om vrij te zijn, ongebonden en niet te lang op dezelfde plek te zitten. Toen ik mijn appartement kocht, kreeg ik de VvE er gratis en voor niets bij. In het begin dacht ik er niet veel over. Het was gewoon hoe het was. Naarmate het onderhoud achteruit ging, begon ik toch vragen te stellen. Hoe was het gesteld met ons VvE Beheer hier in Amsterdam? Was het bestuur wel de nodige stappen aan het zetten om het VvE Beheer Amsterdam in orde te houden? Ik kreeg moeizaam antwoord. Toen ben ik op zoek gegaan naar een alternatief door vrijuit te denken (en te Googlen).

Niet meer zelf prutsen

Het probleem van onze Vereniging van Eigenaren? Niemand beschikte over de nodige kennis of ervaren. Iedereen “deed” maar wat. Dat werkt voor eventjes prima, maar op de lange termijn is het geen goed plan. Na een paar maanden zoeken kwam ik de oplossing voor ons tegen: een externe beheerder voor het VvE Beheer Amsterdam. Hiervoor moest ik wel een paar mensen overtuigen. Uiteindelijk zijn we een samenwerking aangegaan met Parel Beheer als onze VvE Beheerder Amsterdam. Deze partij neemt al het lastige werk uit handen. Ze hebben zelfs een meerjarenplan voor het onderhoud opgesteld. Bovendien is de gehele administratie ook weer op orde. Dat was wel zo fijn, want dat was echt een puinbak geworden.

Daarom vraag ik je vandaag om eens naar je eigen situatie te kijken. Ben jij onderdeel van een Vereniging van Eigenaren? Hoe denk jij daarover? Verloopt alles soepel? Kan een VvE Beheerder Amsterdam ook een redder in nood zijn voor jullie?

Geef een reactie