Een schuurmachine huren

schuurmachine

Als een houten vloer of een mooie houten tafel wel een opknapbeurt kan gebruiken, kun je deze het beste schuren. Niet iedereen heeft een schuurmachine thuis staan, ik ook niet. Voor je een schuurmachine gaat huren, is het dus wel belangrijk om te weten welke schuurmachines er zijn en welke het beste bij jouw klus zou passen. Een kwaliteitsmerk scheelt je een boel werk. Denk bijvoorbeeld aan een Makita schuurmachine of een Festool schuurmachine. Belangrijker is wel dat je het juiste type neemt voor je klus. Hieronder een overzicht van de soorten schuurmachines.

Vlakschuurmachine

De vlakschuurmachine is de handigste schuurmachine voor ietwat grotere oppervlakten. Denk bijvoorbeeld aan een kast, een deur of een (niet al te grote) vloeroppervlakte. Door met de hand de schuurmachine over het oppervlakte te bewegen, wordt alles “vlak” geschuurd. Een vrij standaard schuurmachine is de vlakschuurmachine dus.

Deltaschuurmachine

De deltaschuurmachine is minder gemakkelijk te gebruiken voor grotere oppervlakten. Dit komt omdat het “schuur”oppervlakte een driehoekige vorm heeft. Niet erg handig als je een hele vloer af moet gaan dus. De deltaschuurmachine is eigenlijk specifiek heel handig voor hoekige oppervlakten. Mocht jij veel hoekjes moeten schuren, dan is een deltaschuurmachine erbij halen geen slecht idee.

Multischuurmachine

Deze schuurmachine hebben klusmannen vaak wel in huis. Dit is in feite een vlakschuurmachine en deltaschuurmachine in één. Bij de meeste modellen is het schuurvlak verwisselbaar, waardoor je én in de hoekjes kan én de grotere oppervlakken ruim kan meenemen. Ideaal voor elke doe het zelf-er.

Excentrische schuurmachine

De excentrische schuurmachine is het wat zwaarder geschut onder de schuurmachines. Deze schuurmachine kun je namelijk zelfs gebruiken om metaal te polijsten. Moet je nagaan wat een kracht de excentrische schuurmachine heeft. Voor klussen zoals een deur of deurpost volledig schuren, zou ik de excentrische schuurmachine aanraden. Scheelt je een hoop gekluns en energie die een multi- of vlakschuurmachine je zou opleveren.

Parketschuurmachine

Dit is een liefhebber onder alle eigenaren van parketvloeren. Parketvloeren vergen veel onderhoud en energie. Dit is één van de redenen waarom ik zelf niet voor een parketvloer heb gekozen. Om de zoveel tijd is het de bedoeling dat de vloer geschuurd wordt en opnieuw in de lak wordt gezet. Een parketschuurmachine maakt die werk overigens wel een stuk gemakkelijker. Aanrader om te huren, zodra je vloer weer toe is aan een opfrisbeurt!

Kantenschuurmachine

Ben jij je parketvloer aan het schuren met de parketschuurmachine en kom je er achter dat je toch niet overal bij komt. Bijvoorbeeld door plinten of door een verwarming waar je niet onder komt. Dan is het toch zonde om deze plekjes over te slaan. Nu je eenmaal bezig bent, wil je het ook goed doen! Huur dan nog een kantenschuurmachine erbij. Deze kleine schuurmachine kan in alle hoekjes en gaten komen, zodat jouw houten vloer op geen enkel plekje verwaarloosd hoeft te worden.

Geef een reactie