Nooit meer zorgen maken over je overhemd

Overhemden zijn fantastisch, je kunt er altijd wel eentje dragen. Of je nu aan het werk bent, naar een feestje gaat of gewoon met vrienden thuis bent, een overhemd past bij elke gelegenheid. Ze zijn er ook in allerlei kleuren en met motiefjes. Je kunt een overhemd makkelijk combineren met bijvoorbeeld een blazer en een stropdas, of je trekt er een trui of pullover over aan in de koude wintermaanden. Met andere woorden: de keuze is reuze!

Het nadeel van overhemden (en de oplossing!)

Maar het grote nadeel van overhemden is dat ze zo makkelijk kreuken. En eigenlijk is het kreuken niet eens zo erg, maar het strijken wel. Gelukkig zijn er strijkvrije overhemden.

Stel je eens voor dat je nooit meer eerder op hoeft te staan om je overhemd ’s ochtends te strijken voordat je naar je werk gaat. Of dat je niet eerst hoeft te checken of een overhemd er wel een beetje netjes en ongekreukt uitziet voordat je de deur uitgaat. Met strijkvrije overhemden weet je gewoon altijd zeker dat je een net en kreukvrij overhemd uit de kast pakt. Dus zet die wekker maar iets later en laat die strijkplank maar staan. Ideaal toch?

Hoe doen ze dat?

Hoe kan het nu dat er overhemden zijn die niet kreuken? Dat ligt natuurlijk aan de stof en dan bedoel ik specifiek de katoenvezels. Deze hebben namelijk een speciale harsbehandeling gehad. Hierbij worden de vezels in draden samengedraaid en gekamd om ze zo glad te strijken. Van die draden wordt dan een katoenen stof geweven.

Vroeger werden er ook al strijkvrije overhemden gemaakt, maar deze bevatten polyester. Het resultaat was hetzelfde, maar omdat polyester een synthetische stof is die niet ademt voelen de overhemden vaak minder fijn.

Hoef ik dan echt niets te doen?

In principe niet! Je kunt de overhemden na het wassen op een kledinghanger hangen en dan verdwijnen de grote kreukels vanzelf. Als je het overhemd vervolgens draagt, dan zal jouw lichaamswarmte ervoor zorgen dat de kleiner kreukels verdwijnen en wegblijven zolang je het overhemd draagt.

Je kunt natuurlijk wel het een en ander doe om het overhemd mooi te houden. Zo is het slim om het overhemd op 30 graden te wassen. Na het wassen kun je het overhemd het beste even uitschudden voordat je het op een kledinghanger hangt. Zo zorg je ervoor dat jouw overhemd mooi blijft en kun je er lang van genieten.

Geef een reactie