Netwerken op de buurtbarbecue

De zomer komt eraan

De zomer komt eraan en in alle tuinen worden de barbecues weer aangestoken. Wat is er fijner dan op een warme zomer de grill aan zetten en vlees, vis, groenten en broodjes te grillen en lekker met het gezin op te eten. Maar je kunt het natuurlijk ook groter aanpakken. In deze steeds meer geïsoleerde samenleving is het ontzettend belangrijk dat we contact met elkaar blijven zoeken. Een buurt is beter wanneer het een hechte gemeenschap is. Daarom is een goede manier om dit te bewerkstelligen het organiseren van een buurtbarbecue. Maar dit kan een gigantische taak lijken. Heb je wel echt de motivatie om dit te doen? Als je het slim aanpakt hoeft het helemaal niet zoveel werk te zijn. Daarom bespreek ik in dit artikel hoe je effectief een buurtbarbecue organiseert.

Goed opruimen

Laten we bij het einde beginnen. Niks is namelijk vervelender dan een fantastische barbecue hebben en nadat iedereen naar huis is erachter te komen dat de hele buurt een grote ravage is van wegwerp borden, bestek en bekers. Daarom is het belangrijk de opruiming goed te organiseren. Om dit te doen kun je van tevoren een kliko huren. Dit geeft iig alvast de ruimte om de grote hoeveelheid afval op te ruimen. Daarnaast laat je niemand weggaan zonder dat diegene zijn steentje bijdraagt aan de schoonmaak.

Iedereen helpt mee

Wanneer je de barbecue organiseert wil je natuurlijk ook niet alle verantwoordelijkheden en kosten alleen op je nemen. Daarom kun je in de uitnodiging vermelden dat iedereen van harte welkom is om zelf iets mee te nemen. Omdat je natuurlijk ervoor wilt zorgen dat er van alles is en niet honderd flessen wijn en geen hamburgers in ieder geval een kleine groep mensen persoonlijk benaderen. De buren die je het beste kent kun je vragen of zij een specifiek onderdeel van de barbecue voor hun rekening kunnen nemen.

Hechte gemeenschap

Een andere angst die sommige mensen mogelijk kunnen hebben is dat er niemand komt opdagen. Een goede manier om dit op te lossen is om de uitnodigingen persoonlijk langs te brengen. Op deze manier krijg je meteen contact met je buren en is de kans groter dat ze komen opdagen. Als je kinderen hebt ga dan langs bij de ouders van de kinderen waarmee jouw kinderen spelen. De kinderen willen natuurlijk bij elkaar komen voor de barbecue dus dat zal ervoor zorgen dat de ouders in ieder geval ook komen. Een buurtbarbecue is gezellig en versterkt de band waardoor het fijner leven zal zijn.

Geef een reactie