Mis geen enkel nieuwsitem meer met tv en internet

tv en internet

Kan je je nog herinneren dat vroeger het meest actuele nieuws ’s ochtends bij je op de deurmat viel in de vorm van een papieren krant en dat het volgende nieuwsbulletin pas ’s avonds bij het acht uur journaal kwam? En als je in het buitenland op de camping zat kreeg je standaard de krant van twee dagen oud. Wat een andere tijd ten opzichte van nu! Tegenwoordig hoef je dankzij tv en internet gelukkig een enkel nieuwsbericht meer te missen.

Allerlei verschillende nieuwssites

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een smartphone in zijn of haar bezit. Het grote voordeel van deze toestellen is dat je de hele dag onbeperkt toegang hebt tot tv en internet. Heb je een uurtje over? Dan kijk je even snel online een actualiteitenprogramma of check je een nieuwssite. Via tv en internet kan je bij ontzettend veel verschillende nieuwssites het laatste nieuws achterhalen. Zo heb je de grote, landelijke kranten, maar ook het regionale nieuws vind je via tv en internet. Zo kan je zelf bepalen aan wat voor soort nieuws je behoefte hebt en kan je altijd meepraten over de laatste ontwikkelingen op allerlei gebieden.

Nepnieuws op tv en internet

Het grote voordeel van de hele dag toegang hebben tot tv en internet is natuurlijk dat je de hele dag alles op kan zoeken wat je maar wilt. Als je wil kan je 24 uur per dag bezig zijn met al het nieuws dat wordt gepubliceerd, maar het is wel aan te raden om kritisch te blijven. Op tv en internet wordt namelijk steeds meer nepnieuws verspreid. Dit zie je bijvoorbeeld vaak voorbij komen op social media. Foto’s worden gefotoshopt of totaal verkeerd geïnterpreteerd en dit kan een heel verkeerd, bedacht verhaal opleveren. De zender van deze berichten probeert op een slinkse manier de beeldvorming te manipuleren.

Check je nieuws via betrouwbare kanalen

Niet alle nieuwsitems op tv en internet hoef je dus als zoete koek te slikken. Hoe kan je erachter komen of je te maken hebt met echt of nepnieuws? Bij twijfel kan je het nieuwsbericht checken bij betrouwbare kanalen, zoals het ANP. En daarnaast is het slim om te achterhalen wat de bron is van het nieuws. Als je via de bekende, betrouwbare media het nieuws volgt is de kans dat je met nepnieuws te maken krijgt nihil. Check dus gerust het nieuws op tv en internet, maar blijf kritisch.

Geef een reactie