Leuke activiteiten voor kinderen

Een huis vol met kinderen is gezellig, maar het kan ook heel moeilijk zijn om originele ideeën te vinden om de kinderen te vermaken. Ze zitten immers boordevol energie en willen altijd een hoop doen. En wat je toch het liefst wil voorkomen is dat ze een lange tijd achter de televisie zitten, zeker omdat ze daarna nog drukker zijn dan dat ze ervoor waren. Dus het is alleen maar beter als je altijd terug kan vallen op een paar activiteiten die je altijd met je kinderen kan ondernemen. Het is wel leuk als je het op een enthousiaste manier brengt, het moet voor de kinderen voelen alsof ze iets speciaals gaan doen.

Bakken

Kinderen mee laten helpen in de keuken is niet alleen leuk, maar je hebt er zelf ook nog wat aan. Je leert de kinderen hoe het is om je eigen eten te maken, en zeker wanneer dit iets lekkers is, doen de kinderen maar al te graag mee. Hebben de kinderen zin in snoepgoed? Betrek ze dan in het proces en laat ze kleine taken uitvoeren. Pas wel op dat je niet het gebak kiest dat heel lang in de oven moet, zeker bij kinderen is het prettig als het resultaat relatief snel te zien is, anders zijn ze zich niet meer echt bewust van wat ze hebben gemaakt. Koekjes zijn eigenlijk altijd goed, ook cake, en bananenbrood zijn tof omdat je ook veel variaties kan maken zonder dat het heel ongezond wordt.

Schleich farm world

Je hoeft niet de hele kast vol te hebben met verschillend speelgoed, kinderen hebben een enorme fantasie en het is juist heel leuk als ze die kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld speelgoed van Schleich is voor kinderen perfect omdat ze binnen een bepaald thema een hele wereld kunnen maken. Met Schleich farm world kunnen ze bijvoorbeeld een boerderij nabouwen. Alle dieren van schleich zijn bovendien net echt, kinderen kunnen zich hier uren lang mee vermaken.

Knutselen

Een echte klassieker waar je altijd goed mee zit, ook voor jezelf kan het heel leuk zijn om met de kinderen aan de slag te gaan. Je zult verstelt staan waar de kinderen mee op de proppen kopen. Het is wel leuk als je wat verschillend materiaal hebben waar de kinderen mee kunt werken. Je kunt vrij knutselen, maar er ook voor kiezen om maskers te gaan maken dat kan op verschillende niveaus afhankelijk van hoe oud je kinderen zijn. Als ze wat jonger zijn, laat je ze een masker versieren, als ze wat ouder zijn kunnen ze het hele masker zelf maken!

Geef een antwoord