Een nieuwe hobby: leren schilderen. Dat is een goed idee

Nu we voorlopig nog niet naar de sportschool, de knutselclub, de breiclub, de musicalvereniging of de fanfare mogen, is het tijd om een andere hobby te beginnen. Hele volksstammen zijn in het afgelopen jaar begonnen met puzzelen of diamond painting. Maar hoe gaaf zou het zijn als je niet volgens een voorbeeld iets maakt, maar helemaal zelf iets maakt? Je kunt een cursus tekenen gaan volgen of leren schilderen. En nee, daarvoor hoef je de deur niet uit. Je kunt online leren schilderen en tekenen.

Online leren schilderen of tekenen, dat is een goede oplossing

Misschien wil je al heel lang leren schilderen of tekenen, maar kwam het er nooit van. Nu, met de lockdown, is dit hét moment om deze vaardigheden te gaan leren. Je kunt dit helemaal in je eigen tijd doen. Je hoeft niet op bepaalde dagen of tijden in te loggen voor een klassikale cursus, nee, je werkt in je eigen tempo. Dat maakt dat je de cursus kunt gebruiken als ontspanning tussen het thuiswerken door. Want zeg nu zelf, een lekker rondje lopen is niet heel aantrekkelijk op het moment. En om te voorkomen dat je maar blijft werken, zul je toch iets van afleiding moeten zoeken.

Een cursus voor jong en oud

Heb je het idee dat je te oud bent om nog iets nieuws te leren? Dat is natuurlijk onzin. Je kunt er, juist op latere leeftijd, best nog een hobby bij hebben. Als het goed is kom je steeds ruimer in je tijd te zitten. Door een cursus tekenen of schilderen op te pakken ontwikkel je misschien een talent waarvan je niet wist dat je het had. Je kunt misschien kerstkaarten maken voor volgend jaar. Het is helemaal niet gezegd dat je er levensgrote kunstwerken mee moet maken. Ook dat is het voordeel van een online cursus. Je past de technieken toe op de manier die bij jou past.

De materialen bestel je ook online

Leren schilderen gaat natuurlijk niet zonder materialen als verf, kwasten, et cetera. Je hoeft hier echter niet voor naar de winkel. Deze materialen bestel je, voor een zeer aantrekkelijk bedrag, gewoon online. Heb je de materialen binnen? Dan kan jouw cursus beginnen. Je volgt één voor één de stappen zoals deze in de online cursus worden aangegeven. Heb je herhaling nodig? Dan doe je de les een keer over. Net zo lang tot je de kunst van het schilderen of tekenen onder de knie hebt. Veel plezier!

Geef een reactie