Hoe kom je aan geld om te investeren?

Als ondernemer ben je continu bezig met het vinden van nieuwe investeringen. Wanneer je een investering op het oog hebt, dan is het belangrijk dat je daar voldoende liquide middelen voor hebt. In sommige situaties kun je het te investeren bedrag volledig uit de zaak halen, maar in andere situaties is er vreemd vermogen voor nodig. Indien je vreemd vermogen nodig hebt, zijn er verschillende stappen die je daarvoor kunt nemen. In dit artikel bespreken we de meest populaire opties om aan vreemd vermogen te komen.

Vraag een lening aan bij de bank

Als je een investering wilt doen dan kan je ervoor kiezen om het vreemd vermogen via een bank aan te vragen. Kijk hoeveel vreemd vermogen je nog kunt krijgen bij je huidige bank en wat de voorwaarden hiervoor zijn. Vraag hierbij naar wat de mogelijke looptijd en het rentepercentage is. Aan de hand daarvan kan je bepalen of de financieiering voldoet aan je wensen. Naast dat je het bij één aanbieding kunt houden, kun je er ook voor kiezen om bij meerdere banken een voorstel aan te vragen. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf al te berekenen hoeveel je ongeveer kunt lenen. Een zakelijke lening berekenen kan via het internet en is in de meeste gevallen kosteloos.  

Wanneer je een bepaald bedrag wilt lenenen voor een investering, dan is het belangrijk dat je met een goed plan bij de bank aankomt. Omschrijf gedetailleerd wat je met het geld wilt doen en zorg ervoor dat ook zij meerwaarde zien in het plan. Mocht je hier zelf geen of nauwelijks ervaring in hebben, dan kun je er het beste voor kiezen om advies te vragen van een accountant. 

Een bank die steeds populairder wordt onder investeerders, is de online bank Zakelijk Bankieren. Bij hen kun je een rekening aanvragen en bovendien voordelig een lening krijgen. Let er wel op dat je de voorwaarden goed doorleest en voorkom dat je te veel geld aan rente betaalt. 

Leen geld van een particulier of een bedrijf

Naast dat je naar de bank kunt stappen om een lening aan te vragen, kan het ook een slimme zet zijn om te kijken of er particulieren zijn die geld willen investeren in je project. Zo zijn er diverse platforms waar je een project op kunt aanmelden. Daarnaast zijn er ook bedrijven waar je een lening kunt aanvragen. Zij hebben vaak een beperkt budget wat je kunt lenen, maar het kan wel zeer interessant zijn. 

Geef een antwoord