Het huren van een container, het is meer dan je denkt.

container huren
Verbouwing, allemaal leuk en aardig maar wat doe je met verbouwingsafval? Natuurlijk is een container huren voor het afval handig! Het is natuurlijk altijd handig om je verbouwingsafval kwijt te kunnen, maar waar moet je nou rekening mee houden als je een afvalcontainer van plan met die huren? Hierbij een informatieve blogtekst over een afval container huren, en waar op te letten.

Waar moet u dan rekening mee houden?

Allereerst is het natuurlijk handig genoeg ruimte vrij te maken voor de voor de plaatsing. De vrachtwagen die de container komt plaatsen moet kunnen beschikken over een ruimte vergelijkbaar met 3 parkeerplaatsen om de container succesvol neer te kunnen zetten en weer af te voeren.

Bekijk goed of u voor het huren, meestal is dit grotendeels afhankelijk van de huur termijn, er een vergunning nodig is. Voor korte plaatsing op gemeentegrond is in de meeste gevallen geen vergunning nodig. Voor de plaatsing van de afvalcontainer is het daarentegen wel verstandig de gemeente hierover goed informeren. Bij langere duur is het vaak wel het geval dat er een vergunning nodig is. Houd rekening met de duur van de verbouwing en kijk daarbij of het dan wel of niet nodig is om een vergunning aan te vragen.

Zorg ervoor dat u de container nooit zelf verplaatst. Dit kan voor uzelf handig lijken, maar wanneer de container weer afgevoerd moet worden is er kans dat de chauffeur vanwege bepaalde obstakels de container niet meer fatsoenlijk af kan voeren, hier worden vaak extra kosten voor in rekening gebracht.

Lees uzelf goed in over het feit welke soorten afval er in de container mogen. In veel afvalcontainers mag je bepaalde soorten afval niet mengen. Het is dus zaak om dit is ook goed te scheiden. Wanneer de container wordt afgevoerd na de verbouwing, en er zit afval in of bij elkaar dat niet is toegestaan is de kans groot dat er voor u extra kosten zullen worden doorberekend. Dit is dus weer iets dat kan leiden tot onnodige extra kosten voor uzelf.

Ook is het zo dat de kans aanwezig is dat uw omgeving gebruik gaat maken van u afvalcontainer, zorg er dus voor dat de container op een plaats staat waar niemand anders er gebruik van kan maken. Want als mensen dit doen betekent dat dat u betaalt voor andermans afval, en dat u wellicht de dupe bent van het feit dat mensen wellicht niet toegestane afvalsoorten in uw container dumpen wat ook weer extra kosten oplevert.

Houd ook rekening met het gewicht die de afvalcontainer kan hebben, een lege container lijkt misschien in eerste instantie niet zo zwaar, maar wanneer deze vol zit met bouwafval is deze container loodzwaar. Denk erover na dat de ondergrond waarop u de container laat plaatsen sterk genoeg is.

Geef een reactie