Haartransplantaties 101

Waarschijnlijk heb je ervan gehoord: haartransplantaties. Ontstaan als een broodnodige medische ingreep, nu wordt een haar -en/of baardtransplantatie in veel situaties toegepast. Van, inderdaad, medisch tot cosmetisch en alles daar tussenin. Ben je bijvoorbeeld kalend of heb je weinig tot geen baardgroei, en wil je dat tegengaan? Of is er vanwege een andere ingreep haar verdwenen wat je eigenlijk terug wilt? Haar -en baardtransplantaties kunnen hierbij helpen, van haartransplantatie Istanbul Turkije tot Nederland. Maar hoe werkt het precies?

FUT vs FUE

Er zijn eigenlijk twee basismethodes bij haar -en baardtransplantaties. Natuurlijk zitten er zowel voor -als nadelen aan beide methodes. De eerste is de Folliculaire Unit Transplantatie, ook wel FUT. Hierbij wordt een strip huid weggehaald uit het donorgebied. Bij elke haartransplantatie, of het nu om hoofdhaar of baardhaar gaat, is er een donorgebied waar de haarzakjes uit worden verwijderd, om in te planten in het doelgebied. Bij de FUT wordt er dus een strip weggehaald, en deze wordt vervolgens in stukjes van 2 a 3 haarzakjes verdeeld, die worden teruggezet in het doelgebied. Bij deze procedure blijft er wel een litteken achter in het doelgebied. Dan is er de Folliculaire Unit Extractie, oftewel FUE, waarbij er kleine gaatjes worden geboord in het donorgebied om de haarzakjes er zo uit te halen. Deze techniek is duurder dan de FUT, maar er blijven bij de FUE kleine tot geen littekens achter in vergelijking met het grotere litteken van de FUT.

Ga eens na

Dat zijn dus de opties, qua procedures. Nu moet je, als je voor deze keuze staat, natuurlijk altijd nagaan wat je graag wilt, en wat je budget is. Aan de ene kant is de FUT-procedure dus goedkoper, maar laat deze wel weer een groter litteken achter. Bij de FUE heb je hier dus minder risico op, maar betaal je wel weer meer. Een procedure als dit, voor wat voor reden dan ook, is iets om goed over na te denken. Maak een plan, ook vooral zodat je er eventueel voor kan sparen. En schroom ook niet om anderen, wellicht ook medische professionals, om advies te vragen voor goede klinieken waar je deze procedure zou kunnen laten doen.

Haar -en baardtransplantaties zijn dus de normaalste zaak van de wereld, en dat zouden ze ook moeten zijn en blijven. Denk bij een procedure als dit dus goed na over wat je wilt en hoeveel geld je eraan kan en wilt besteden. Let goed op je behoeftes, en vind de juiste mensen voor de job. Succes!

Geef een antwoord