Groene zakelijke energie kiezen? Lees hier de voordelen

energie zakelijk energie-zakelijk.nl

Als ondernemer moet je eens in de zoveel tijd kijken naar je contract omtrent energie zakelijk. Wil je niet te veel betalen voor je zakelijke energie dan is energie vergelijken een must. Stap je over naar een andere energieleverancier, bekijk dan eens wat de mogelijkheden voor groene energie voor jouw bedrijf zijn. De Nederlandse overheid verplicht ondernemers namelijk om te besparen op energie binnen hun bedrijf. Hoe kan dat beter door te kiezen voor een verantwoorde vorm van energie, namelijk groene zakelijke energie? Het afnemen van groene energie is al een stap in de goede richting, maar je kunt ook nog verder gaan: zelf groene energie opwekken. In dit artikel hebben we enkele voordelen van groene energie voor je verzameld, zodat ook voor jou de overstap gemakkelijker is.

Duurzame energie is beter voor de wereld

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat groene energie beter is voor de wereld. Dat komt omdat het opwekken van dergelijke duurzame energie niet zo vervuilend is als het opwekken van grijze energie. Grijze energie wordt uit fossiele brandstoffen gehaald, brandstoffen die uiteindelijk op zullen zijn als we daar energie uit blijven halen. Groene energie wordt gemaakt uit natuurlijke bronnen, zoals de zon, het water en de wind. Het voordeel van deze natuurlijke bronnen is het feit dat deze nooit op kunnen gaan én dat de natuur amper tot niet wordt aangetast. Hiermee is duurzame energie zeker een noodzaak voor de toekomst. Willen we dat de wereld blijft bestaan dan moeten we kiezen voor zakelijke groene energie.

Groene energie is beter voor je portemonnee

Een ander groot voordeel van groene energie is dat het afnemen ervan uiteindelijk beter is voor je portemonnee. Wanneer je online op zoek gaat naar de beste deal voor zakelijke groene energie kom je absoluut deals tegen die duurder zijn dan grijze energie. Omdat er voor Nederlandse bedrijven echter allerlei subsidies aan te vragen zijn, kom je uiteindelijk op net zo’n hoog bedrag per maand uit. De Nederlandse overheid stelt bijvoorbeeld de SDE+ subsidie beschikbaar voor ondernemers om op die manier ‘quitte te spelen’. Zo wil de overheid bedrijven in Nederland stimuleren om te investeren in groene energie. Besluit je ook nog eens om zelf groene energie op te wekken? Dan ben je uiteindelijk helemaal goedkoper uit. 

Lagere kosten voor energieverbruik

Je kunt op verschillende manieren groene energie opwekken. Investeer bijvoorbeeld in zakelijke zonnepanelen en je bent uiteindelijk goedkoper uit dan wanneer je voor grijze energie kiest. Met zonnepanelen, of andere toepassingen om duurzame energie mee op te wekken, haal je energie uit de zonkracht. Hiervan wordt stroom gemaakt, waardoor je als het ware uiteindelijk van gratis stroom profiteert. Hierdoor wordt je bedrijf onafhankelijk van energieleveranciers en bespaar je veel kosten op je uiteindelijke energierekening. Op die manier is groene energie een stuk goedkoper dan grijze energie, mits je de juiste investeringen doet. Op Energie-Zakelijk.nl lees je meer over het zakelijk opwekken van groene energie.

Geef een reactie