Met epoxy giethars kun je heel mooie objecten maken

Epoxyhars kent vele toepassingen, zo is deze hars uitermate geschikt voor het mooi en glad maken van je huiskamer- of garagevloer. Maar er zijn nog meer dingen die je met epoxy giethars kunt doen. Nu de herfst weer voor de deur staat, is dit hét moment om te gaan beginnen met een nieuwe hobby. Dan heb je de eerste objecten gemaakt met epoxy giethars ruim voor de Kerst klaar. Een strik erom en je hebt een schitterend cadeau! Kies uit verschillende mallen of bedenk zelf een leuk idee. Je kunt hier werkelijk van alles mee doen. Geduld is wel een belangrijke factor.

Met epoxy giethars kun je mooie sieraden maken

Online kun je epoxy giethars in verschillende kleuren bestellen en als je dan toch in de webshop bent, dan bestel je er natuurlijk direct wat mallen bij. Vormpjes die je keer op keer kunt gebruiken om met eposy giethars de mooiste objecten te maken. Kies bijvoorbeeld voor mallen met een druppelvorm. Deze kun je gewoon vullen met de hars en dan goed laten drogen. Een klein gaatje erin en je kunt er prachtige oorbellen of een hanger voor aan een ketting van maken. Maar je moet het jezelf natuurlijk niet te gemakkelijk maken.

Plaats een klein schelpje of bloempje in de mal

En giet daar dan de hars overheen. Het schelpje of het bloempje wordt ingesloten door de epoxy giethars en zal een echt uniek object vormen. Dit kun je natuurlijk doen met de sieraden die je wilt maken, maar je kunt dit ook in andere mallen, bijvoorbeeld die van onderszetters, toepassen. Juist door telkens een verrassing in de mal te doen voor je gaat gieten zorg je iedere keer weer voor een verrassingselement. Dat is niet alleen veel leuker om zelf neer te zetten of om te hangen, het is ook nog eens leuker om te geven.

Moet je voorzorgsmaatregelen nemen voor het werken met de hars?

Het is altijd verstandig om aan een volkomen stabiele, schone tafel te werken en geen drinken en voeding in de buurt te zetten. Ook het dragen van plastic handschoenen is een aanrader. Verder zijn er geen voorzorgsmaatregelen nodig. Al kun je er natuurlijk wel voor kiezen om een beschermende bril en een mondkapje te dragen tijdens je werk met deze hars. Zorg dat je warm water en een sopje in de buurt hebt om dat wat je geknoeid hebt direct weg te kunnen vegen. Het is vooral van belang dat je veel plezier beleeft aan je nieuwe hobby!

Geef een antwoord