Een voller figuur? Geen probleem!

Sinds ik geboren ben, heb ik al wat meer vel op mijn lijf dan andere mensen. In het begin snapte ik het niet zo goed. Op de basisschool hadden al mijn klasgenootjes veel minder vel op hun lichaam. Mijn juffrouw zei altijd: je bent net zoals ieder ander kind.

Daardoor voelde ik mij niet anders dan de rest. Echter vonden sommige kinderen het nodig om met mij te spotten. Dit had veel meer effect op mij, dan wat mijn juffrouw zei. Ik begon mezelf dik te noemen. Nu 20 jaar later kijk ik er positief op terug. Ik omarm het feit dat ik een maatje groter heb en dat is geen enkel probleem.

Positiviteit

De belangrijkste les ik die van mijn ouders heb meegekregen is: wees jezelf en houd van jezelf. Echter vond ik dit lastig te geloven, aangezien ik veel haat berichten ontving via Instagram. Dit is niet de juiste plek om te kijken. Het waanbeeld van Instagram is zo gegroeid de afgelopen jaren, dat je het verschil tussen nep en echt niet meer van elkaar kunt onderscheiden. De term body positivity vliegt je om de oren. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Lichaamspositief zijn is iets heel natuurlijks. Het is liefde voor je eigen lijf. Respect hebben en van jezelf houden. De manier waarop je naar een lichaam kijkt, is wat de doorslag geeft. Het is goed om kritisch te blijven, maar blijf vooral van jezelf houden

Tijd om te shoppen

Altijd als ik ging shoppen met vriendinnen, vond ik dit lastig. Zij zijn slank en kunnen makkelijk maatje 36 hebben. Ik daarentegen moest altijd goed zoeken. Het liefst shopte ik online, want hier kon ik makkelijk zoeken naar grote maten broeken dames. Ik voelde mij veilig om dit vanaf de laptop te bestellen. Dit keer was ik op zoek naar nachtkleding dames. Het blijkt dus echt dat dit lastig te verkrijgen is voor vollere vrouwen. Gelukkig vond ik een website waar ik mij meteen op mijn gemakt voelde. Ik sloeg mijn slag en bestelde meteen aan honderd euro kleding.

Gezonde voeding

Als je vollere vrouwen ziet lopen, denk je meteen aan overgewicht door eten. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Vaak is het ook genetisch aangelegd en kunnen vrouwen hier vaak weinig aan doen. Wat je wel kan doen, en dit geldt voor iedereen, is gezond eten. We betrappen onszelf er allemaal wel eens op dat we een zak chips pakken. Dit geeft ook helemaal niet, maar blijf wel onthouden dat gezond eten de basis is voor een gezond lijf.

Geef een reactie