Een leuke camping in Kroatië

Een van de leukste dingen om te doen met dit grauwe weer is om alvast je zomervakantie te boeken. Want wat is er nou leuker dan wegdromen van heerlijke plekken en lekker weer. Vooral nu we hier veel regenachtige dagen in Nederland hebben. Wanneer je gaat zoeken naar je volgende vakantiebestemming is Kroatië echte een aanrader. In Kroatië kan je namelijk voor iedereen wel wat leuks vinden. Het is namelijk een heel veelzijdig land. Je hebt een grote kustlijn maar kan ook veel cultuur vinden. Je kan veel leuke steden en dorpjes in het land vinden. Maar kan er ook lekker op uit met de boot of wandelen in de heuvellandschappen. 

Meerdere regio’s

Buiten de bezienswaardigheden en activiteiten heeft Kroatië ook een heerlijk klimaat voor in de zomer. Dit zorgt ervoor dat je de hele zomer in korte broek kan lopen. Dit is natuurlijk heerlijk als je de hele dag buiten wil zijn. In Kroatië is een groot aanbod aan prachtige campings. Hierdoor kan je de hele dag buiten zijn en genieten van de natuur en het weer terwijl je ook veel andere vakantiegangers op de camping ontmoet. Om het wat makkelijker te maken om een camping kroatie te kiezen, beginnen we met het opdelen van het land in regio’s. De twee grootste kampeer regio’s zijn Istrië en Dalmatië. De eerste ligt in het noorden van Kroatië, dicht bij Italië. Terwijl Dalmatië juist in het zuiden van Kroatië ligt, hier zijn ook vijf nationale parken te vinden. Verder zijn er nog wat kleinere campings aan de Kvarner baai, dit ligt op een eiland. 

Direct aan de zee

Het is handig om te kiezen in welke regio je graag wilt verblijven voordat je een camping zoekt. Hiermee maak je de selectie namelijk al wat kleiner. Je kan deze keuze baseren op wat er in de omgeving te doen is. Wanneer je bijvoorbeeld heel erg van de zee houdt is een camping in Dalmatië echt aan te raden, want hier liggen de meeste campings direct aan de zee. Dus dan word je wakker met het geruis van de zee. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om twee campings te bezoeken in je vakantie. Zo zie je meer gebieden. Heel veel campings in Kroatië hebben ook een heerlijk zwembad, hierdoor kan je lekker afkoelen na een dagje zon. Dit is ook ideaal als je met kinderen op vakantie bent. Kortom Kroatië is een heerlijk land om naar de camping te gaan, er zijn veel handige sites om de beste camping voor jou en je vakantiegezelschap te vinden.  

Geef een antwoord