Duurzaam werken doe je met deze tips

Bij de realisatie naar een droomkantoor anno 2019 moet er veel aandacht gaan naar duurzaamheid. Nederlandse bedrijven zijn sinds het begin van 2019 verplicht om iets aan duurzaamheid te doen binnen het bedrijf. Dit moet worden kunnen aangetoond door de zogeheten informatieplicht. Ook zonder deze nieuwe wet past duurzaam werken helemaal in deze tijd: je steentje bijdragen aan een betere wereld móet, willen we de aarde leefbaar houden. Wanneer je nog niet bent begonnen met duurzaam werken en niet zo goed weet waar je moet beginnen, hebben we onderstaande tips voor je verzameld. Ga groen, gewoon doen!

Kies voor groene energie

De belangrijkste stap die je kunt zetten is door over te stappen op groene energie. Of je nu op zoek bent naar een duurzame leverancier voor mkb energie of voor grootzakelijke energie: er zijn diverse leveranciers waar je terecht kunt voor een duurzame vorm van energie. Hierbij kun je natuurlijk ook erover nadenken om zelf energie op te wekken. Dat kan al heel gemakkelijk met bijvoorbeeld zakelijke zonnepanelen. Uiteraard moet je in zoiets flink investeren, maar weet wel dat je dit binnen enkele jaren er al uit hebt. Wist je dat je voor je bedrijf ook zonnepanelen kunt huren of kunt leasen? Meer over zonnepanelen en groene energie lees je op Minder.nl.

Let op de werkruimte

Heb je je zakelijke energie eenmaal geregeld? Dan is het zaak om te letten op hoe je met die energie omgaat. Het beste zou zijn om een kantoor te hebben waarin je meerdere kleine ruimtes hebt. Hoe kleiner een ruimte is, des te minder energie je immers verbruikt. Daarnaast blijft warmte ook langer hangen in kleinere ruimtes. Zorg er hierbij natuurlijk wel voor dat de muren goed geïsoleerd zijn en dat de ruimtes beschikken over dubbel glas. Ook dakisolatie mag niet vergeten worden. Voldoende isolatie en ventilatie zorgt daarnaast voor een gezonde werkomgeving voor je werknemers. Naast het feit dat het dus beter is voor het milieu en je portemonnee is het ook nog eens beter voor de werkproductie.

Duurzame materialen en werkattributen

Wanneer je toch al zo goed bezig bent met het vergroenen van de werkvloer is het aan te raden om je kantoor op te laten bouwen uit duurzame materialen. Maak bijvoorbeeld gebruik van hout met bepaalde keurmerken en laat een expert kijken naar de diverse mogelijkheden omtrent duurzame bouw. Ook binnen het bedrijf kun je iets aan duurzaamheid doen. Er zijn bijvoorbeeld heel veel winkels waar je terecht kunt voor tweedehands kantoormeubelen die in hele goede staat zijn. Kijk ook eens tussen het refurbished aanbod van elektronica shops om op die manier voor een lagere prijs te profiteren van goede laptops, printers en andere apparatuur. Recyclen en spullen tweedehands kopen is immers veel beter voor het milieu dan alsmaar nieuwe items aanschaffen. 

 

Geef een reactie