Denk eens na over je geld!

Het zijn vreemde tijden en veel mensen maken zich zorgen over de toekomst. En dat is geen wonder. De Coronacrisis hakt in op ons bestaan en alles lijkt onzeker. Veel ondernemers, met name die in sectoren die gesloten zijn, maken zich grote zorgen. Hoe nu verder? Gaan we nog wel verder of trekken we de stekker eruit? Afgelopen week stonden meerdere artikelen in de krant die ondernemers aanraadden niet tot het uitersten te gaan en tijdig te stoppen met een verlies makende zaak. Een vreselijk besluit omdat alle ondernemers bloed, zweet en tranen in hun onderneming hebben zitten. Toch kiezen steeds meer ondernemers eieren voor hun geld en stoppen ermee. En wat dan? Hopelijk kom je weg zonder schuld en met wat geld in je achterzak en wat ga je dan doen? Wat ga je doen met je leven en het  geld dat je eventueel hebt overgehouden? Een nieuwe zaak beginnen kan slim zijn, zeker als je inspeelt op een markt die het nu wel goed doet, bijvoorbeeld in de online wereld. Anderen kiezen ervoor hun geld te beleggen. Dat kan op diverse manieren zoals in ouderwetse aandelen of in cryptomunten.

Houd je koers bij

Belangrijk als je gaat beleggen is beseffen dat je je inleg altijd kwijt kan raken. Om dat risico te beperken is het belangrijk dat je de aandelenkoersen goed bestudeerd en weet wat er in de markt allemaal speelt. Soms is het verstandig hiervoor advies te vragen. Overweeg je te gaan beleggen in cryptomunten dan kan een cryptokoersgids je op weg helpen. Hierin staan de koersen van de diverse cryptomunten gemeld. Want hoewel bitcoin nog steeds de populairste munt is, er zijn meer cryptomunten die het goed doen. Maar ook hier geldt, verdiep je er goed in en denk er goed over na, beleggen is een risico.

Een nieuwe toekomst

Je kunt je geld natuurlijk ook op je rekening laten staat terwijl je nadenkt over wat je nu moet gaan doen. Helaas levert al dit geld aan rente niets meer op, maar je hebt in ieder geval wat achter de hand. Iets wat je kan investeren in een nieuwe toekomst. Het is een grote stap om weer opnieuw te beginnen, zeker na alles wat je hebt meegemaakt, maar het kan echt de moeite waard zijn, welke optie je ook kiest. Ga verstandig om met je geld en maak je klaar voor een nieuwe toekomst. Je verdient het!

Geef een reactie