De juiste kleding om klanten aan je te binden!

herenkleding

Het thema van deze blog is vrijuit denken en ondernemen. Daarom wil ik het vandaag graag hebben over herenkleding. Veel mensen onderschatten de kracht van kleding terwijl het steeds duidelijker wordt hoe belangrijk het is. Het geeft weer wie je bent of wilt zijn. Het kan iets over je karakter zeggen. Want zeg nou zelf, van wie zou je eerder iets kopen of aannemen (qua advies)? Iemand met kleding die niet past en vlekken er op of iemand die er netjes en verzorgd uit ziet?

Kleren maken de man

Dit is een van de vele gezegdes die over kleding gaan. Het is grappig omdat het heel cliché lijkt. Dat is het natuurlijk ook maar clichés hebben altijd een kern van waarheid. Zo is er nog een gezegde dat gaat ‘dress to impress’. Kleedt je altijd zo dat je een goede indruk op mensen achter laat en dat ze je serieus nemen.

vrije tijd

In je vrije tijd mag het allemaal wat meer casual natuurlijk. Trek gewoon aan wat je lekker vindt zitten en waar jij je fijn bij voelt. Toch moet je er wel rekening mee houden als je in je vrije tijd de deur uit gaat. Woon je bijvoorbeeld op een plek waar veel van je (toekomstige) klanten ook in de buurt wonen. Dan kan het handig zijn om net even wat meer moeite te doen voor je kleding. Het kan zijn dat je dan wat betrouwbaarder over komt, mocht je een toekomstige klant toevallig tegen het lijf lopen. Je wilt natuurlijk niet als een slons overkomen.

kleding tijdens werk

Uiteraard ligt het er helemaal aan welke stijl bij je past, wat je vak is en wat je wilt uitstralen. Mijn advies is om daar extra goed over na te denken. Zeker als je een startende ondernemer bent. Soms zeg ik voor de grap wel eens dat dit gedeelte eigenlijk zou moeten zijn opgenomen in je bedrijfsplan zodat het echt een geheel wordt. Natuurlijk is het een beetje overdreven maar het geeft alleen aan dat het wel een factor kan zijn bij het wel of niet sluiten van een belangrijke deal. Belangrijk is dat je kleding er netjes uit ziet en dat hij past. Onbewust kan dit toch voor extra zelfvertrouwen zorgen.
Heb jij er wel eens serieus over na gedacht welke kleding jij tijdens je werk draagt? Zou je daar iets in willen veranderen of ben je wel tevreden?

Geef een reactie