De gezondheidsvoordelen van bier

Laat die bieraanbieding niet staan, want bier heeft gezondheidsvoordelen! Het klinkt misschien verrassend, maar het is echt waar, bier is helemaal niet zo ongezond als je denkt! Wil jij meer weten over de gezondheidsvoordelen van bier, dan ben je op de goede plek!

De gezonde ingrediënten van bier

De ingrediënten die in bier worden gebruikt zijn gezond. Zo bestaat bier voor maar liefst 90% uit water. Ook andere gezonde ingrediënten zoals ijzer, magnesium, kalium, natrium, zink, koper en nog veel meer zijn te vinden in een glas bier! Deze ingrediënten zijn dus alles behalve ongezond en dat houdt in dat je die bier aanbieding echt niet hoeft te laten staan! Bovendien bevat bier een uniek antioxidantprofiel, wat ervoor zorgt dat agressieve stoffen die kunnen leiden tot ziekten zoals kanker en hart- en vaatziekten worden weggehaald. Natuurlijk zijn de ingrediënten van bier verschillend per soort, maar de basis van bier is dus alles behalve ongezond en dat is fijn om te weten.

De gezondheidsvoordelen van bier

Zoals gezegd hangen er een hoop gezondheidsvoordelen aan bier. Zo kan bier voor een lager cholesterolgehalte zorgen. Slecht cholesterol betekent dat je aderen verkalken waardoor het bloed zich niet goed door je lichaam kan bewegen, wat uiteindelijk kan zorgen voor bijvoorbeeld een hartaanval. Slecht cholesterol wil dus natuurlijk niemand en het gematigd drinken van bier kan hierbij helpen. Bovendien krijg je sterke en gezonde botten van bier, omdat het drankje voedingssilicium bevat wat de groei en ontwikkeling van botten bevordert. Daarnaast kan bier zorgen voor een verbeterde cognitieve en psychologische gezondheid.

Onderzoeken naar Parkinson hebben namelijk aangetoond dat mensen die af en toe een biertje drinken een minder snelle cognitieve aftakeling ervaren dan mensen die nooit bier drinken. Daarnaast leidt bier ook tot minder spanning en stress, wat ervoor zorgt dat je over het algemeen een betere mentale gezondheid krijgt waardoor je welzijn ook wordt verbeterd. Je ervaart dus verschillende positieve gezondheidseffecten door het drinken van een glaasje bier. Het enige wat je hoeft te doen is genieten van je lekkere biertje en maat houden in hoeveel je drinkt.

Bier is gezond, maar met mate

Een glas bier is zoals je hebt kunnen lezen gezond. Wel is het dus belangrijk dat je bier met mate blijft drinken en dus niet teveel. Als je teveel bier drinkt dan kunnen er ook negatieve gevolgen voor je gezondheid ontstaan. Dus geniet van een lekker pilsje en laat die bier aanbieding vooral niet staan, zolang je het maar met mate drinkt.

Geef een reactie