Creativiteit kwijt binnen jouw bedrijf

Creativiteit leeft natuurlijk in iedereen. Of je er nu heel goed in bent, of juist niet, dat maakt helemaal niet uit. Want iedereen kan creatief zijn. En dat mag ook geuit worden. Maar hoe doe je dat goed tijdens jouw werk? Dat kan natuurlijk op verschillende manieren. En wij gaan er een paar op een rijtje zetten.

 

Creativiteit op kantoor

Dit is misschien wel de plek waar het minst de creativiteit naar boven komt. Oke, misschien wel wanneer je een creative baan hebt en je op kantoor zit. Maar wanneer dat niet het geval is wil je natuurljik soms wel jouw creativiteit kwijt. En dat hoeft maar met iets heel kleins te zijn. Want stel je voor dat je gewoon een doodle boekje bij je hebt liggen. Dit kan je hoofd ook even leeg maken en jouw productiviteit verhogen. Wanneer je even 5 minuten doet doodelen, dan kan je goed je hoofd leeg maken of op nieuwe ideën komen die je verder kunnen helpen. Dat is natuurlijk wat je wilt.

 

Jouw creativiteit in de horeca

Nou weten we allemaal dat je in de horeca best wel creatief moet zijn met oplossingen bedenken. En ja, dat is ook een manier van creatief zijn. Maar je ziet vaak bij veel koffie tentjes, of restaurant, stoepborden staan. Wanneer je dan iemand in dienst hebt die heel creatief is, goed is in mooie letters neer zetten of goed kan tekenen, laat die dan even los gaan op dit bord. Ook trekt dit meer gasten aan omdat een stoepbord erg aantrekkelijk kan zijn met een leuke tekst of een leuke tekening. Maar ook kan een werknemer even zijn loofd legen door even aan het tekenen te gaan. Dat is natuurlijk alleen maar leuk want je doet even wat anders. In plaats van op en neer rennen met borden vol eten en volle glazen drinken, kan je even je hoofd legen met het tekenen van een leuke afbeelding op een bord om mensen te trekken.

 

Creativiteit in de zorg

Ook in deze branche kan je goed jouw creativiteit kwijt. Het maakt niet uit hoe oud de groep is waar mee je werkt, je kan altijd creatief bezig zijn. Denk aan knutselen of aan tekenen. Je eigen creativiteit kan je kwijt, maar ook kan je vol bewondering zien hoe andere creatief bezig zijn en hoe hun eigen wereld tot leven komt. En dat is natuurlijk heel mooi om te zien.

 

Hoe stimuleer jij creativiteit op het werk?

Geef een reactie