Bureaustoel: hier wat handige tips!

bureaustoel

Ik was echt toe aan een nieuwe bureaustoel. Die van mij was versleten, gaf geen ondersteuning meer en piepte en kraakte bij elke beweging. Bovendien merkte ik dat dat ik rugklachten begon te krijgen en ik realiseerde mij dat dat wel eens van de bureaustoel kon komen. Als ik eerlijk was, zat ik er al tijden niet meer prettig in. Omdat ik lange dagen achter mijn bureau maak besloot ik dit keer eens goed te investeren in een stoel. Tenslotte is mijn lichaam wel erg belangrijk en ik heb geen zin in rugpijn door mijn werk. Ik vond het dan ook belangrijk om goed uit te zoeken welke bureaustoel bij mij past. Zoals je natuurlijk kan verwachten als je online naar een product als dit gaat zoeken, was de keuze weer talrijk. Online shoppen is leuk, maar ook overweldigend. Vooral als je zelf niet precies weet naar wat voor een soort stoel je precies zoekt. Gelukkig helpt datzelfde internet je ook erg op weg als je gaat zoeken naar de eisen waaraan een stoel moet voldoen.

Bureaustoel: hier let je op

ARBO technisch zijn er flink wat regels waaraan een bureaustoel moet voldoen. Zo moet de stoel in hoogte verstelbaar zijn. Als je zit moeten je bovenbenen horizontaal zijn en je onderbenen verticaal waarbij je voeten op de grond moeten kunnen staan. Je knieholten moeten los zijn van  het zitvlak omdat ze anders beknelt kunnen raken. Je rug moet helemaal ondersteund worden en er mogen geen rake knikken in de rugleuning zitten. Ook aan de lengte van de rugleuning en van de armsteunen zijn eisen gesteld. Je armen moeten voldoende ondersteund worden. Verder moet de stoel vijf wieltjes hebben zodat je zo dicht mogelijk bij het bureau kan zitten. Al met al een technisch verhaal waar je soms het beste een deskundige voor kan inschakelen. Want of jij goed zit in die ene specifieke stoel hang ook af van bijvoorbeeld je lengte en postuur.

Ergonomisch aan het werk

Ik heb goed gecontroleerd of alle eisen die ik had gevonden ook klopte voor mij waarna ik de stoel heb aangeschaft. En echt, ik merk het verschil. De stoel zit heerlijk en ik kan uren aan de slag zijn zonder last van mijn rug te krijgen. Achteraf vraag ik me af waarom ik zo lang met mijn oude bureaustoel heb gedaan. Maar ja, dat is achteraf gepraat. Ik ben nu heel erg blij met mijn bureaustoel en ik raad iedereen aan de tips goed door te nemen. Je lichaam is er blij mee.

Geef een reactie