Abonnement op de sportschool? Zo blijf je gemotiveerd!

Je kent het vast wel, je hebt een abonnement genomen op de sportschool en gaat er de eerste weken vol goede moed heen, maar na een aantal weken kost het je steeds meer moeite om jezelf erheen te slepen. Misschien heb jij 1 januari ook wel een abonnement afgesloten en loop je er nu tegenaan dat je je motivatie begint te verliezen, of misschien ben jij nog wel helemaal niet aan je goede voornemen begonnen? In deze blogpost bespreken we allerlei handige tips met je waardoor je je motivatie kunt vinden én behouden. Sporten is immers gezond en iets dat je niet zomaar zou moeten opgeven!

Waarom raken mensen hun motivatie kwijt?

Uit onderzoeken is gebleken dat 90 procent van de mensen stopt bij de sportschool omdat ze zeggen niet meer gemotiveerd te zijn. Dit is erg zonde, want sporten doet een mens goed! Maar hoe komt het eigenlijk dat zoveel mensen beginnen met sporten en uiteindelijk hun motivatie verliezen? De meest voorkomende redenen zijn dat mensen de inspanning onderschat hadden, zichzelf te veel vergelijken met anderen, hun doelen niet goed voor ogen hadden of dat de resultaten tegenvielen. Veel van deze redenen zijn te voorkomen en aan te pakken. Laten we hieronder beginnen met wat tips om het beste uit jezelf te halen.

Tips voor meer motivatie

Als mensen aan sporten denken, denken ze veelal aan de sportschool, maar voor sommige mensen is dit gewoon niet dé manier die bij ze past. Er zijn gelukkig nog veel meer andere manieren om meer in beweging te zijn. Kies voor een sport die je aanspreekt en waar je blij van wordt. Wanneer je aan de sportschool denkt, en gelijk een negatief gevoel krijgt, is dit nooit de beste manier. Overweeg bijvoorbeeld eens wielrennen, hardlopen, zwemmen, of neem eens een lesje padel. Deze laatste sport is nu helemaal hot en happening en is daarom op veel verschillende plekken uit te voeren. Zo komen we gelijk bij de tweede tip; sport samen met anderen. Dit maakt het sporten een stuk leuker, of je nu in de sportschool staat of ergens op een sportveld. Vaak kun je ook deelnemen aan groepslessen waar je vanzelf in contact komt met mensen die ook meer in beweging willen zijn. Je kunt proteine kopen om je doelen beter te kunnen behalen. Daarnaast is het goed om langetermijndoelen voor ogen te hebben, zo blijf je gemotiveerd! Werk bijvoorbeeld aan je summer body. Verder helpt het veel mensen om een vast schema aan te houden en niet te veel af te wijken van je ritme. Zorg bovendien voor genoeg afwisseling. Succes! 

Geef een reactie