3 tips voor een goede voorbereiding op je nieuwe studie

Heb je je onlangs ingeschreven voor een nieuwe studie, dan is het slim om je goed op voor te bereiden. Je wil namelijk niet je studie direct met een achterstand beginnen. Zorg dat je de juiste literatuur (boeken) in huis hebt en zorg ervoor dat je weet waar je de eerste studiedag moet zijn. In deze blog nemen we je mee in hoe jij je goed kan voorbereiden.

Alle literatuur in huis?

Voordat je aan het nieuwe schooljaar begint, is het belangrijk om alle onderwerpen onder de knie te hebben. Koop niet alle boeken in de laatste edities tegelijk, want dat is meestal helemaal niet nodig. Wacht op de online aanbieding om te zien of je gebruikte producten kan bestellen via bijvoorbeeld Marktplaats. Dit kan veel geld besparen, wat je vervolgens weer aan iets anders kan uitgeven. Let op de topiclijst, want meestal zijn sommige boeken niet altijd verplicht.

Welke spullen heb je nodig?

Afhankelijk van je opleiding heb je verschillende materialen nodig. Zorg in eerste instantie voor een goede tas en in iedergeval voor een laptop. Bij bepaalde opleidingen heb je bepaalde eisen waaraan je laptop moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan studies waarbij je veel moet designen/editen. Heb je momenteel een goede laptop maar is deze onlangs kapot gegaan? Een Macbook reparatie Amsterdam zorgt ervoor dat jouw laptop gemaakt wordt zodat je deze weer kan gebruiken in je aankomende studiejaar.

Maak contact en vrienden

Het is heel spannend om te beginnen met leren in het hoger beroepsonderwijs. Een nieuwe omgeving, docenten, vrienden en leerstijlen zorgen ervoor dat kleinschalige paniekaanvallen de kop opsteken. Niet nodig, want het eerste jaar is voor iedereen nieuw! Iedereen is op zoek naar vriendelijke mensen en probeert zijn eigen weg te vinden. Dus laat het naar je toe komen en probeer zoveel mogelijk met anderen te praten. Juist door dit te doen ga je je steeds meer op je gemak voelen. Daarnaast kan je echt vrienden maken die je buiten schooldagen om ook ziet en lekker een drankje mee kan gaan drinken.

Maak een goede planning

Naast je fysieke uren op school heb je ook dagen/uren waarin je zelfstudie moet doen. Hierbij is het belangrijk dat je voor jezelf een goede planning maakt. Wanneer je dit doet weet je zeker dat je niet achter komt te lopen. Je wilt namelijk niet achterlopen en deadlines missen. Dit kan ervoor zorgen dat je toetsen niet haalt, projecten niet op tijd kan inleveren waardoor je uiteindelijk moet stoppen.

Geef een reactie