IBM versterkt System z-portfolio met overname CSL International

overname

Onlangs nam IBM cloudspecialist SoftLayer over, nu kondigt IBM aan CSL International te hebben overgenomen. CSL maakt virtualisatiemanagement-software voor IBM’s zEnterprise-systemen. Het hoofdkantoor van CSL International is gevestigd in Herzliya Pituach, Israel. Hoeveel er voor deze overname is betaald, is niet bekend.

Met deze overname investeert IBM in het System z-portfolio en versterkt de Big Blue wederom zijn positie op het gebied van cloud computing. Middels de overname kan IBM nu nieuwe gebruiksvriendelijke software aanbieden waarmee gevirtualiseerde IT-omgevingen gemanaged kunnen worden. CSL International is maker van onder andere CSL-WAVE: software die bedrijven helpt bij het monitoren en managen van hun System z-omgeving.

“Als klanten zich bezighouden met het creëren van slimmere IT-omgevingen, dan zoeken zij naar manieren om de kosten en complexiteit van de omgeving te managen zonder dat zij in te hoeven boeten op het gebied van veiligheid of schaalbaarheid”,  zegt Greg Lotko, IBM business line executive, System z. “Van klanten horen wij dat Linux op System z goed bevalt en veel voordelen heeft, onder andere op het gebied van capaciteitsgroei. Met de overname van CSL International breidt IBM zijn aanbod in cloudvirtualisatie-mogelijkheden uit, waardoor klanten nog meer voordelen kunnen halen uit Linux op System z.”

Laat een bericht achter


twee − = 1